pavi sine vassdropar

Noko attåt.

Hvit russebil, kaffe, tepper og gråsvart bart mai 22, 2009

Lagret under: midt-i-mellom — pavi @ 10:05
Stikkord:, , , , , , , , ,

Teppet er i flere farger. Oransje, lyst grønt og hvitt. Det ser ut som et teppe fra 70-tallet. Det er i alle fall gammelt.

 

pavi kikker ut av vinduet også denne morgenen. Hun spiser hjemmelaget rundstykke og hører på Misjonen.

Teppet ligger i passasjersetet framme i bilen. Eller. Det er vel helst snakk om en bil på størrelse med en litt stor russebil. Bare at den er hvit. Jeg kjenner igjen bilen. Den har stått parkert der flere ganger, ofte på formiddagen sånn som i dag. Jeg har også sett den i byen ved vannet ved bystasjonen.

 

Jeg begynner å studere bilen. Ved siden av teppet sitter det et menneske. Jeg ser bare hendene på rattet. På samme side som teppet, bare lenger bak, står det en oval dør åpen. Jeg kikker inn. Der ligger det flere gamle tepper, men de har ikke like mye farger på seg. Mest brunt og beige.

Det er ikke mye jeg kan se gjennom døra, men jeg registrerer flere mennesker, søppel, plaskkanner med blank væske (hva er oppi?), et lite bord, en pute og flere ting jeg ikke skjønner hva er. Bor de der? Tanken har slått meg flere ganger.

 

Noen korte minutt og noen regndråper på takvinduet senere, kommer det en mann gående mot bilen. Mannen har på seg en slitt grønnaktig hatt. Jakka er altfor stor, og skoene er skitne. Barten er gråsvart. I venstre hånd holder han en bensinstasjons-kaffe-kopp. Oppi koppen er det mørk kaffe. I høyre hånd holder han et pappkrus. Kaffe der også. Mørk. Med sånn “krem” på toppen. Selv jeg får lyst på kaffe. Men jeg drikker ikke kaffe. Bare te.

 

Mannen passerer personen med hendene på rattet, fargeteppet, og går i retning den åpne døra. Den ene mannen inni bilen tar imot kaffen og setter de på bordet. Mannen med hatt og gråsvart bart sniker seg inn den smale døra.

 

 

Så skal bilen kjøre videre. Den er bare litt stor. Og da er det vanskelig å komme seg ut når det står en golf foran og en volvo bak. Så har sikkert ikke den gamle, hvite russebilen god svingradius heller.

- Men hva vet pavi? Hun observerer bare.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

 

 

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00