pavi sine vassdropar

Noko attåt.

This girl is leaving desember 16, 2010

Lagret under: tanker — pavi @ 15:52

Jepp, ja.. Heilt riktig! Eg har skifta bloggportal og er å finne på http://www.pavi.blogg.no

Join in! :)

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

 

Barnevernstiltak i den norske kongefamilien? desember 13, 2010

Lagret under: tanker — pavi @ 10:47
Stikkord:, , ,

Barnevernet yter svært ofte økonomisk hjelp til norske barnefamilier. Faktisk er dette ett av de av de mest brukte tiltakene innenfor denne tjenesten. Barnevernet sitter imidlertid på  svært mange andre typer tiltak, hvor foreldreveiledning er ett av disse.

 

Etter å ha skrolla meg gjennom bt.no registrerer jeg at Märtha Louis og Ari Behn går til anskaffelse av au pair.

Min tolkning av det hele er at de trenger hjelp til å holde styr på alle ungene sine (de er vel ikke bare små engler de heller, selv om mamma er veldig glad i engler?), men at de selvfølgelig ikke ønsker barnevernet inn i kongefamilien. Bare tenk de oppslagene i avisene! *gisp*

.. Derfor prøver Luis og Behn å fokusere på det positive (for noen herlige mennesker!). Derfor fronter de det hele med at de ønsker en seg en engelsktalende au pair  slik at barna kan lære seg engelsk!

 

Ja, særlig!..

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

 

x-faktordeltakarane sett med eit kritisk pepperkakeauge desember 3, 2010

Lagret under: tanker — pavi @ 21:00
Stikkord:, , , , , , ,

Eg gomlar på pepperkaker laga av ekte smør. Det står i alle fall det på pakka. Gimmick, som eg gjekk rett på.

 

x-faktor går på tv og eg forbannar meg over at det ikkje går noko som er betre enn dette no når eg ikkje har noko anna å gjere på.

 

- Hans

hans

Han eg likar å sjå på som ein oppblåst byspurv som har forfjamsa seg bort til uniten med vinden. Mormor ville vel neppe sagt “uniten”, men heller “Amerika. Det heiter Amerika.” Det eg meiner med dette siste er at spurven Hans har ei enormt stor trong til å vri litt country-amerikanske tonar og aksongar inn i kvar einaste låt. Eg er lei det allereie. Ja, alle artistar (og forsåvidt sikkert også fuglar som spurvar) har sine kjennetrekk, men koman. Dette er keisamt.

 

 

- Annsofi

annsofi

Ho vi alle i starten trudde hadde eit anna nanm. At Annsofi var eit kallenamn, eller i det minste ei forkorting av hennar ekte namn. Ho ja. Hes stemme har no, men minst like viktig er det eg i kveld plutseleg såg. Ho likar på spøkelser Casper. Du veit, det lille spøkelset med et veldig runde hovudet. Han frå barne-tv. Han. Og ho. Særs like!

casper

 

 

- Atle

 atle

Karen med øyredobbar, tattoos og smykker. Han får meg berre til å tenkje på ungdomsbladet TOPP, Popcorn (som eg ein gong kjøpte KUN for å få tak i dei fine boybandplakaten som høyrde med bladet!), tyggisen BUG, og generelt det meste som har å gjere med det tidlege 90-talet.

 

 

- Mo

mo

Den mørke unge guten som har teke media og scena med storm. Kva han liknar på er endå uvisst. Sikkert er det likevel at dei grøne linsene hans fangar tv-skjermen min på den kvite tv-benken som tilhøyrer A-girl.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

 

Ikkje alle byturar er like godt planlagt.. november 20, 2010

Lagret under: tanker — pavi @ 19:31
Stikkord:, , , , , , , ,

Som du skjøner var ikkje planen å dra på byen denne kvelden. Eg skulle eigentleg ikkje gjere nokon ting som helst denne kvelden, men etter å lese meldinga fra Mr. Vaffelmann fann eg ut at eg skulle gjere som han; trene.

 

Etter å ha hive i meg to brødskiver med leverpostei, pakka sekken og kledd på meg treningsklede sykler eg av garde på halvglatte veger, med askeskyer over hovudet mitt. Klokka er snart halv sju på kvelden, og plutseleg tenkjer eg på sure, haustklare epler frå Sogn.

 

 

Etter å pløya treningskortet mitt gjennom maskina og spankulert 7-8 trinn i retning altfor liten jentegarderobe (som oftast blir kalla for damegarderobe), konkludere eg raskt med at eg tydelegvis ikkje er den einaste som har tenkt som Mr. Vaffelmann. Helsestudioet (som forøvrig ikkje er eit ord eg bruker sånn til vanleg, men som eg no brukar for å få fram kva eg faktisk skuar over i det eg går i retning garderoben) er fullt av livsglad ungdom! Fredag, klokka litt over halv sju.

 

Ytterkleda ligg i skåpet og låsen er på plass. Med ipod og oldenflaske i hendene går eg i ut i treningslokaet. Americas Funniest Home Videos – jey! Dette blir ei fantastisk økt tenkjer eg halvironisk og byrjar å tråkke framover på ellipsemaksina utan eigentleg å aldri kome noko lengre fram.

 

 

Plutseleg slår det meg. Eg er ikkje på eit helsestudio. Eg er på byen, berre at klokka ikkje er passert midnatt.

For etter å ha kika litt rundt medan eg har tråkkar meg “framover” i nokre minutt, ser eg plutseleg litt annleis på det som lear på seg rundt meg. Det er som om eg akkurat har kome innafor døra på ein utestad. Til høgre for meg er det ein opphopning av menneske ved baren (kondisjonsapparata). Nokre menneske frå det vakre utland står samla i ein krok (og glaner på blonde jenter). Spredt rundt i lokalet ser eg suppesøte, supertrente, super-NHH-gutar med dei riktige hårsveisane og dei litt for fine augene, som ser i retning tynne jenter med rosa hårstrikk og lyselilla joggesko. Rommet fylles med popmusikk, alle har sin “mission”, alle er ikledd dei riktige kleda, med drikkeflaske som matcher fargen på t-skjorta (oldenflaska mi kjenner plutseleg ut som ei strømpebukse som har slått sprekkar), og sjølvsagt er det nokon med den fantastiske – ultimate “tilfeldige, men likevel nøye planlagte hårsveisen (les: jenter med langt hår). Alle kikar rundt seg (etter bytter; ikkje om treningsapparat faktisk er ledig eller ikkje), og titt og ofte kjem det små, uskyldige kommentara (med påfølgande søte, smilande smil) ala “Er du ferdig her eller?”, “Bruker du denne?”, “Du gløymte flaska di..?”.

 

Nokon dreg på spekkfulle Ujevnt. Andre dreg på eit av treningsstudioa i byen. Kvifor vente heilt til midtnatt når du kan få unnagjort det same fem timar tidlegare? Og er du klar for action før folk flest er kome på voers har du nok større sjans for å finne ein likesinna..

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

 

Skilt ved fødselen? oktober 29, 2010

Lagret under: tanker — pavi @ 22:04
Stikkord:, ,

flode     AA

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

 

Knut er ut? oktober 15, 2010

Lagret under: tanker — pavi @ 21:25
Stikkord:, , , , ,

Er det bare jeg som er luta lei av å se nyttpånytt-gjester iherdig prøve å etterligne Knut Nærum med å ha på seg t-skjorter du ikke trodde fantes?

 

I et intervju med Radio Norge idag sier Knut noe sånn som “jeg er t-skjortemannen, det er nesten som lommemannen. Og det går jo ikke.”.. Det han helt sikkert mente, men selvsagt ikke kunne si var noe sånn som “ikke faen om jeg gidder gå med t-skjorter som folk ikke trodde fantes når alle andre gjør det samme!”

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

 

Operahuset – sett fra et nytt perspektiv september 20, 2010

Lagret under: tanker — pavi @ 12:40
Stikkord:, , , , ,

opera

 

Slik har du kanskje ikke sett Operahuset?

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

 

Er det berre eg som blir skremt? juli 22, 2010

Lagret under: tanker — pavi @ 21:31
Stikkord:, , , , , ,

Eg burde eigentleg ha pakka ut av kofferten, men kva er vitsen? Eg skal jo snart reise igjen. Hipp hurra for slaraffenliv!

 

Eg et kveldsmat med feil leverposteitype. RIMI sel ikkje den gode frå Mills og sånt gjer meg lettare irritert når eg er så svolten som eg var i dag.

Til brødskivene drikk eg pepsi max. Eg liker ikkje mjølk.

 

 

Men anyways! Eg blar meg nedover n’te nettside i rastlause skroll.

Vistoria Beckham!

Spice Girls, David Beckham, posh meg her og push meg der ..!

Eller vent. Saka handlar ikkje om ho, men hårsveiser. Hmm..

 “Derfor skifter kvinner hårfrisyre over 100 ganger i livet”

 

 

100 gonger var vel litt vel mykje? Greitt nok at eg ikkje gjer så innmari mykje med håret mitt, og difor neppe kan representere desse “kvinnene”. Men hundre gonger? Det var vel litt drøyt?

 

Eg har klikka meg inn på saka og biletet som høyrer til blir forstørre opp framfor meg. Med eitt innbillar eg meg at eg får sånne store, forskrekka auger som den jenta som er med i den fri flyt-reklamen på tv. Du veit den der dei ungane sit foran ein pc skjerm og tydelegvis ser ting dei ikkje burde sjå.

 

 

For når eg ser på bileta av posh-Spice er det ikkje akkurat hårsveisane som tek oppmerksemda mi….

 

968_frisyrer

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

 

Øl i parken? juni 16, 2010

Lagret under: tanker — pavi @ 08:13
Stikkord:, , , , , ,

Eg les at det er fritt fram for alkohol i parken for sommarglade folk i Bergen. Politiet seier på den eine side at dei ikkje kjem til å gje ut bøter for kvar einaste som held ei flaske øl, medan dei grillar.

- Om det ikkje kjem klage frå publikum, og det foregår i rolege former, så gjer me ikkje noko med dette.

 

På den andre sida har vi Fråhaldsorganisasjonen Avente.

Kretsleiar, Anders Rolland Jacobsen, meiner dette er feil og seier at ein like godt kan bryte andre lover også.

 

Eg kan skjøne kvifor Fråhaldsorganisasjonen seier dette, men eg blir meir overraska over uttalelsen frå Bergensklinikkene.

- Men visst dette blir vanlegare og vanlegare, og den norske fyllekulturen kjem til parken, då kan det bli eit problem.

 

øl

 

Ja. Noreg er kjent for sin fyllekultur. Ja, vi drikk altfor mykje. Ja, vi har mykje å lære av andre kulturar når det gjeld å nyte alkohol i ein heilt anna dimensjon enn vi gjer.

 

 

Men kvifor ikkje sjå på “alkohol-i-parken-situasjonar” som éin måte å avvenne oss frå “norsk fyllekultur“. Eg er sikker på at klimaet her til lands gjer sitt til at vi nettopp får denne “ukulturen”. Det er jo ein grunn for at det er eit skille mellom Nord- Europa og Sør-Europa..

Eg har i alle fall ikkje fått med meg uhemme fyll i parkane. Derimot ser eg eingongsgrillar, bikini, teite jenter med caps, ferieglade studentar, utanlanske menn som prøver å selge Coca Cola frå ei plastikkeske med masse brus i….

- ja, eh.. så ser eg jo også fin alkoholkultur. Nokre øl kvar og god stemning.

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

 

Noregs vakraste juni 14, 2010

Lagret under: tanker — pavi @ 22:10
Stikkord:, , ,

Frm

 

Ingen tvil om kor eg vil dra i sommar! Herlege Sogn og Fjordane!

Tips oss hvis dette innlegget er upassende

 

 

Tips oss hvis denne bloggen er upassende

Denne bloggen blir ikke forhåndsredigert av VG Nett. Bloggens eier står ansvarlig for alt innhold.
Ingenting varer evig og nå er vi dessverre ved veis ende. VGB er lagt ned og vil ikke komme tilbake.
VG Blogg var en tjeneste levert av VG Multimedia AS. Henvendelser rettes til: Magne Antonsen
Ansvarlig redaktør/Administrerende direktør: Torry Pedersen
Redaktør digitalt Espen Egil Hansen. Redaktør avis: Helje Solberg. Politisk redaktør Hanne Skartveit
Digital direktør: Jo Christian Oterhals. Sentralbord VG: 22 00 00 00